Webnovelavatar
Lepaskan Ahli Sihir Itu
novel - Fantasi

Lepaskan Ahli Sihir Itu

Er Mu

Ongoing · 767.3K Views

What is Lepaskan Ahli Sihir Itu

Lepaskan Ahli Sihir Itu is a popular web novel written by the author Er Mu, covering Fantasi genres. It's viewed by 767.3K readers with an average rating of 4.6/5 and 50 reviews. The novel is being serialized to 758 chapters, new chapters will be published in Webnovel with all rights reserved.

Synopsis

Chen Yan mengembara merentasi masa, kemudian berakhir menjadi seorang putera mulia di Zaman Pertengahan Eropah. Namun dunia ini tidak semudah yang disangka. Ahli sihir dengan kuasa ajaib merata-rata, dan perang antara gereja dan kerajaan berleluasa di tanah itu. Roland, seorang putera yang dianggap tiada harapan oleh ayahnya sendiri dan ditugaskan ke kawasan paling buruk, menghabiskan masanya membangunkan bandar miskin dan mundur kepada bandar kukuh dan moden. Sambil berjuang menentang adik-beradiknya untuk takhta dan kuasa penuh kerajaan. Sertai Roland apabila dia berkawan dan berjuang bersama ahli sihir, melawan penceroboh dari alam kejahatan.Roland, a prince regarded as hopeless by his own father and assigned to the worst fief, spends his time developing a poor and backward town into a strong and modern city, while fighting against his siblings for the throne and absolute control over the kingdom. Join Roland as he befriends and allies with witches and, through fighting and even farming, pushes back invaders from the realm of evil.

You may also likeMore

ratings

  • Overall Rate
  • Translation Quality
  • Updating Stability
  • Story Development
  • Character Design
  • world background

Reviews50

LikedNewest
Wan_Bin_Zahar
Wan_Bin_ZaharLv1Wan_Bin_Zahar

Tolong baca novel saya tajuk:Aku Berpindah Ke Dunia Lain Berkisah tentang Satou yang mati di dunianya tapi dipanggil ke dunia lain oleh penyihir.Di dipanggil ke dunia lain sebagai pahlawan yang perlu menyelamatkan dunia.Dengan hidupnya yang buruk di dunia yang lalu mampukah menyelamatkan dunia yang dia berada sekarang....

ryntziyona
ryntziyonaLv4ryntziyona

sangat menarik........tahap imaginasi yang sempurna dan cukup bikin sy berimagiasi sampai ke awan😂😂😂😂 teruskanla update,,,tak sabar mo baca slanjutnya😘😁😁

sunrising
sunrisingLv7sunrising

Salah satu novel terbaik yang saya minat. Jalan cerita yang menarik, aksi hebat dan penuh dengan gadis comel. Sayangnya hanya seratus lebih bab, saya ingat percuma semua, dah baca sampai 838...

prettynine
prettynineLv5prettynine

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊

sarahmiasarah
sarahmiasarahLv4sarahmiasarah

☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Diana_Nana24
Diana_Nana24Lv4Diana_Nana24

Reveal spoiler

quesera
queseraLv4quesera

Reveal spoiler

shid0
shid0Lv3shid0

Best

shid0
shid0Lv3shid0

Best 🅜🅐🅝🅤🅢🅘🅐 🅐🅓🅐✬✬✬✬ b ✬✬✬✬

shid0
shid0Lv3shid0

BEST

prettynine
prettynineLv5prettynine

⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡⚡🍃🍃🍃🍃🍃😏😏😏😏😏😏😏🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃🐶🐶🐶🐶🐶😌😌😌😌😌🐶😃😃😃😃😃😃😃😃😃🐶😃🐶😃🐶

Salawati_Mohamed_8463
Salawati_Mohamed_8463Lv3Salawati_Mohamed_8463

☁☁☁🌟☁☁☁ ☁☁☁🎄☁☁☁ ☁☁🎄🎄🎄☁☁ ☁☁☁🎄✨☁☁ ☁☁🎄🎄🎄☁☁ ☁🎄✨🎄🎄🎄☁ ☁☁🎄🎄🎄☁☁ ☁🎄🎄✨🎄🎄☁ 🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄 ☁☁🎁🎁🎁☁☁ ✨ 🌟 🎁 🎄🎄 🎁🎁🎁 🎄🎄🎄🎄 🎁🎁 🎄🎄🎄 🎁🎁🎁🎁 🎄🎄🎄🎄🎄 🎁🎁🎁 🎄🎄🎄🎄 🎁🎁🎁🎁🎁 🎄🎄🎄🎄🎄🎄 🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁 ✨🎈✨🎈✨🎈✨ 🎈🌟🎉🎂🎉🌟🎈 ✨🎉🎁🌟🎁🎉✨ ✨🌟🌟✨🌟✨✨ ✨🌟🌟🌟✨ ✨🌟✨ ✨ 🌟 ✨ 🔥 💗❤💗 💗❤❤❤💗 🎀🎀✨✨✨🎀🎀 ✨✨🎀🎀🎀✨✨ 🌺🌺🌺🎀🌺🌺🌺 🌺🌺🌺🎀🌺🌺🌺 🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀 🌺🌺🌺🎀🌺🌺🌺 🌺🌺🌺🎀🌺🌺🌺 ✨ 🌟 🎄✨ 🎄🎄 🎄🌟🎄 🎄🎄🎁🎄 🎄🌟🎄 ✨ 🎄🎁🎄🎄 🎄🎄🎄🎉🎄 🎄🎁🎄🌟🎄🎄 🎄🎄🎄🌟🎄 🎄💛🎄🎄🎄🎄 🎄🎉🎄🌟🎄🎁🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 ❄ 🌟 🔔 🎄🎄 🔔🔔🔔 🎄🎄🎄🎄 🔔🔔 🎄🎄🎄 🔔🔔🔔🔔 🎄🎄🎄🎄🎄 🔔🔔🔔 🎄🎄🎄🎄 🔔🔔🔔🔔🔔 🎄🎄🎄🎄🎄🎄 🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔 ❄ 🌟 🎄🎄 🎅🎄🎄 🎄🎄🎄🎄 🎄🎄 🎄🎅🎄 🎄🎄🎄🎄 🎄🎄🎄🎄🎄 🎄🎄🎄 🎅🎄🎄🎄 🎄🎄🎄🎄🎄 🎄🎄🎄🎄🎄🎄 🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎅 ✨ 🎍 🎃🎃🎃🎃🎃 🎃🔥🎃🎃🎃🔥🎃 🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃 🎃🔥🔥🔥🔥🔥🔥🎃 🎃🔥🔥🔥🔥🔥🎃 🎃🎃🎃🎃🎃 ✨ 🌟 🎄 🎄🎄 🎄🎄🔔 🎄🎄🎄🎄 🎄🎄 🔔🎄🎄 🎄🎄🎄🎄 🎄🎄🎄🎄🎄 🎄🎄🎄 🎄🎄🎄🎄 🎄🎄🎄🎄🔔 🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄

Nor_Atilah
Nor_AtilahLv2Nor_Atilah

😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊 it's a good novel to read.. I'm so happy this novel

hamdam_dann
hamdam_dannLv4hamdam_dann

Gambar hiasan sebuah status di laman sosial seperti ke dok mno dh ke dalam bilik darjah dan pingat kebesaran dan kekuasaan dan umur hanya di tangan anda untuk ore berkawan dengan orang lain yang bernama puan Sri Noorainee Abdul Rahman berkata pihaknya akan terus berusaha membantu kira-kira dalam rumah tangga yang dibina oleh kerajaan negeri dan negara ini yang berkongsikan kenalan idea-idea dan peluang pekerjaan kepada penduduk tempatan di sbb kuman yang lain suka ini yang mana satu yang berkongsikan kenalan idea-idea dan peluang pekerjaan kepada penduduk di kawasan itu dan ini adalah untuk ore berkawan dengan orang lain yang bernama puan Sri Noorainee Abdul Rahman berkata pihaknya akan terus berusaha membantu kira-kira dalam rumah tangga yang dibina oleh kerajaan negeri dan negara ini yang mana satu yang paling baik untuk kesihatan dan kecantikan

AI2018
AI2018Lv4AI2018

goooodddddd......................................................................................................................................................................................................................................................................ppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp

Heryn
HerynLv4Heryn

Harap dapat pembacaan percuma..sekarang nie 32 episode sudah yang terkumpul sebab stone harian palung tinggi 25 paling rendah 20..ada perpustakaan dan semestinya mesti banyak buku..ditambah lagi semua buku dalam perpustakaan semua terkunci..dengan stone harian cuma dapat buka buku 3 episode saja..jadi banyak banyak novel semua episode terkumpul..harap author dapat buka kunci di novel nie dari langsung tak dibacakalau webnovrl boleh bagi 100 stone sehari ok juga boleh lah dapat buka 3 episode setiap buku..di novel nie 92 episode..di novel lain 127 episode pun ada yang tak terbuka..jadi daripada kurangnya pembacaan dan macam tak gunanya ada perpustakaan lebih baik buka kunci dari berkunci..harap reader yang lain juga setuju dan mari sama sama laungkan buka kunci

fakabella18
fakabella18Lv4fakabella18

:-P uuuuu:-P 8-) ............................................................ Hey......................................................................................................................bdjdjsjsjdjsnxbxhsnzbxbdjsjxhdjskdjdjdjzjxjz judicious

fakabella18
fakabella18Lv4fakabella18

.............................................................. .. . ......................................................................................................oooooooooooooopooopopppklkllkkklllkkkkkkkkkksaaaaaaaassasaaaaaaaaaaaayyyyyyttttgttyyyyyyyyyyyyyyyy

fakabella18
fakabella18Lv4fakabella18

...................................................................................................lllllllllllllllooooooooooooooovvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Heryn
HerynLv4Heryn

Sola author bagi episode percuma..stone harian tak cukup..novel nie langsung saya tak dapat buka walaupun satu episode sebab stone harian terlalu sedikit dan tak dapat menampung nak buka semua novel..jadinya novel nie langsung tak terbaca..sila author buka kunci episode supaya senang saya baca

Supports

More about this book

Transn, Meh, Transn_IOLTranslatorMeh, TransnEditor
Report