Webnovelavatar
SEMBANG GRUP PERTAPAAN
novel - Realisme Ajaib

SEMBANG GRUP PERTAPAAN

Legend of the Paladin

Ongoing ยท 479.8K Views

What is SEMBANG GRUP PERTAPAAN

Satu hari, Song Shuhang dimasukkan dalam satu kumpulan perbualan yang terdiri daripada orang-orang tua yang menghidap penyakit mental. Mereka memanggil setiap ahli sebagai Rakan Dao dan pelbagai nama ...

Synopsis

Satu hari, Song Shuhang dimasukkan dalam satu kumpulan perbualan yang terdiri daripada orang-orang tua yang menghidap penyakit mental. Mereka memanggil setiap ahli sebagai Rakan Dao dan pelbagai nama panggilan yang lain seperti Mahaguru Istana, Ketua Gua, Raja Agung, Mahaguru Abadi dan lain-lain. Haiwan peliharaan ketua kumpulan yang telah lari dari rumahnya itu juga dipanggil dengan panggilan Anjing Raksasa. Perbualan harian mereka biasanya melibatkan tentang cara menapis ubat, meneroka ke kawasan tinggalan sejarah atau berkongsi pengalaman tentang teknik-teknik untuk kemahiran tertentu. Selepas beberapa lama dia berada dalam kumpulan perbualan itu, tak semua benda seperti yang disangka...

You may also likeMore

ratings

  • Overall Rate
  • Translation Quality
  • Updating Stability
  • Story Development
  • Character Design
  • world background

Reviews16

LikedNewest
Wan_Bin_Zahar
Wan_Bin_ZaharLv1Wan_Bin_Zahar

Tolong baca novel saya tajuk:Aku Berpindah Ke Dunia Lain Berkisah tentang Satou yang mati di dunianya tapi dipanggil ke dunia lain oleh penyihir.Di dipanggil ke dunia lain sebagai pahlawan yang perlu menyelamatkan dunia.Dengan hidupnya yang buruk di dunia yang lalu mampukah menyelamatkan dunia yang dia berada sekarang....

prettynine
prettynineLv5prettynine

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

kaarifuki_mekito
kaarifuki_mekitoLv2kaarifuki_mekito

Reveal spoiler

Kurokuro1
Kurokuro1Lv4Kurokuro1

Cerita yang sangat menarik penuh dengan kejutan dan idea yang tak terpikirkan.Cerita ini juga sangat menarik untuk dibaca pada waktu lapang saya dan saya rasa cerita ini sangat sesuai untuk dibaca oleh orang yang mencari cerita โ€œweak to strongโ€ kerana ianya menceritakan tentang siswa/pelajar biasa yang bernama Song Shuhang yang tidak sengaja masuk ke dalam dunia kultivasi dan bertemu dengan orang-orang yang menarik di dalam grup.Saya rasa cerita ini penuh dengan comedy lagi-lagi ketika Song Shuhang bertemu dengan senior white.Jalan ceritanya juga menurut saya menarik kerana selain daripada kisah pelajaran Song Shuhang ceritanya ini juga bertumpu kepada pertualangan Song Shuhang dan senior-senior di dalam grup ke runtuhan kuno lagi-lagi jalan cerita apabila Song Shuhang dan teman-temannya di universiti tanpa sengaja masuk ke pulau misterius yang dimana pulau itu menyebabkan beberapa senior di dalam grup kehilangan ingatannya dan disini jugalah bermula jalan cerita yang menarik dan penuh dangan comedy.Cerita ini juga menyembunyikan mesteri seperti siapa Slow Witted-Song?Siapakah yang menghancurkan Kota Syurgawi?Dan apakah roh hantu pertama Song Shuhang adalah Slow Witted-Song?Cerita ini sangat menarik untuk diikuti.Saya berharap penterjemah dapat memperbanyakkan lagi chapter yang dirilis setiap hari.

Afiq_Ryz
Afiq_RyzLv2Afiq_Ryz

Reveal spoiler

Amyyraaaa
AmyyraaaaLv2Amyyraaaa

Reveal spoiler

ct4512
ct4512Lv5ct4512

Reveal spoiler

Izz_Naufal
Izz_NaufalLv4Izz_Naufal

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‘๐Ÿ˜‘๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…โ˜บ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…โ˜บ๐Ÿ˜…โ˜บโ˜บโ˜บ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…โ˜บโ˜บ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†โ˜บโ˜บโ˜บ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†.................................................... m...... .......

hbgga
hbggaLv4hbgga

๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ‘๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ‘๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ‘๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ‘๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ‘๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ‘๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ‘๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ‘๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ‘๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ‘๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ‘๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ

Izz_Naufal
Izz_NaufalLv4Izz_Naufal

Reveal spoiler

Izz_Naufal
Izz_NaufalLv4Izz_Naufal

So far okayyyy not bad.............. ........................................................................................................................................................................................

Izz_Naufal
Izz_NaufalLv4Izz_Naufal

Best ....so far okay laa cuma nk tggu klimaks nya mcm mna...fun or x...............................hope more chapter make more fun n enjoy....

Izz_Naufal
Izz_NaufalLv4Izz_Naufal

............................................. nn nnnnnnbbbbbbbb............................................................................. nnnn .........

Izz_Naufal
Izz_NaufalLv4Izz_Naufal

........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

fakabella18
fakabella18Lv4fakabella18

ใ€‚ใ€‚ใ€‚ใ€‚ใ€‚ใ€‚ใ€‚ใ€‚ใ€‚ใ€‚ใ€‚ใ€‚ใ€‚ใ€‚ใ€‚ใ€‚ใ€‚ใ€‚โ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆloveโ€ฆโ€ฆโ€ฆgoodโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ็ƒญโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆlove ..................admireโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ.โ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ

icebear
icebearLv4icebear

Saya selalu tertunggu-tunggu cerita ini dalam bahasa Malaysia ia akan menjadi sebuah novel baru dalam perpustakaan saya buat masa sekarang ni ngkin ia menjadi antara novel kegemaran saya selepas ini saya tak boleh melepas kan peluang ini untuk membaca novel in saya sungguh teruja sekarang dan tak tau macam mana nak memulakan pembacaan saya selepas ini selamat membaca buat saya

Supports

More about this book

GodBrandy, Stardu5tTranslatorKurisuEditor
Report